Smart Fortwo Mercedes güvencesi ile kurulan Smart markasının ilk otomobili olarak karşımıza çıkıyor. Smart Fortwo, Mercedes – Geely ortaklığından önceki dönemin en popüler Smart otomobilleri arasında yer alıyor. 1998 yılında Smart markasını kuran iki dev şirket Swatch ve Mercedes önderliğinde üretimine başlanan otomobil tüketicilerden büyük ilgi gördü. Üç kapılı, son derece minimal bir otomobil olan ilk nesil Smart Fortwo’nun üretimi 2006 yılına kadar kesintisiz sürdü. 2006 yılında ise Smart Fortwo’nun ikinci nesli yollara indi. Smart Fortwo’nun günümüzde kullanılan üçüncü nesli ise 2014 yılında Berlin’de tüm dünyaya tanıtıldı. 2015 yılında yollara inen üçüncü nesil Smart Fortwo’nun yeni Renault Twingo ile aynı platformu kullandığı da biliniyor.
Smart Fortwo Avrupa’daki kadar olmasa da Türkiye pazarının A segmentinde önemli oyuncuların arasında yer alıyor. Özellikle otomobilin diğer rakiplerine nazaran çok daha mini boyutlarda olması Smart Fortwo’yu ön plana çıkarıyor. Ayrıca otomobilin performansının ve sürüş konforunun yüksek olması da artı özellikleri olarak kabul ediliyor. Smart Fortwo’nun tamamen şehir içi yolculuklar için dizayn edilmiş olması otomobilin yoğun trafikte kullanıcılarına büyük avantaj getirmesini sağlıyor.
Otomobilin tasarımında çift renk detayı, modern dizayn çizgileri ve cam tavan gibi özellikler ön plana çıkıyor. Smart Fortwo’nun kompakt yapısını destekleyen yuvarlak tasarım hatları, arka kısımdaki spor spoiler ve dinamik stop lambası tasarımı ise Smart Fortwo’ya sportif bir hava katıyor. Otomobilin iç kısmında ise yuvarlak tasarım hatlarının baskınlığı yine dikkatleri çekiyor. Otomobil donanım konusunda oldukça dolu diyebiliriz. Minimal de olsa üçüncü nesil Smart Fortwo’da bir bagaj olması ise büyük bir artı.
Uzun yıllardır yollarda olan Smart Fortwo’da farklı dönemlerde 0,6 L benzinli motordan 1,0 L benzinli motora kadar pek çok seçeneğin kullanıcılara sunulduğunu görüyoruz. Üçüncü Nesil Smart Fortwo’da ise 1,0 L benzinli ve Smart Fortwo EQ olarak adlandırılan versiyonda tamamen elektrikli motor kullanıldığını görüyoruz.